Program tirsdag

09.00  
10.20 Pause
10.40 Workshop
 

Workshop 1:

Hvad kan kommunerne gøre for at påvirke den store sociale ulighed i sundhed blandt børn?

Center for Forebyggelse i praksis har i Alliancen mod social ulighed i sundhed (2019-2023) arbejdet med at give fagprofessionelle og ledere inden for sundhedspleje, dagtilbud, skole og fritidsmiljøer inspiration til, hvordan der med afsæt i både universelle indsatser og målrettede lokale indsatser, kan arbejdes med at styrke mere lighed i sundhed og trivsel blandt børn.

Kom med og hør om, hvordan kommuner arbejder med at fremme større lighed i sundhed blandt børn. På workshoppen præsenteres faglige anbefalinger og praksiseksempler til, hvordan kommunen kan styrke indsatsen, og to kommuner fortæller om deres konkrete erfaringer med at opbygge kapacitet og styrke indsatsen. Deltagerne i workshoppen inviteres undervejs til at bidrage med viden og erfaringer til det videre arbejde.

Lene Dørfler og Lisbeth Holm Olsen, Center for Forebyggelse i Praksis, KL.

 

Workshop 2:

Evidensinformeret folkesundhedsarbejde

På workshoppen præsenteres erfaringer med dialogværktøjet ”Evidensinformeret folkesundhedsarbejde”, som er en del af selskabets nye GPS (God Praksis i Folkesundhed). Dialogværktøjet viser hvordan vi systematisk kan arbejde sammen om at skabe og anvende den bedst tilgængelige viden, nemlig:

  • evidens om årsager til og udbredelse af sundhed og sygdom
  • evidens om effekter af indsatser
  • evidens om organisering og implementering.

Workshoppen vil tage udgangspunkt i deltagernes erfaringer og udfordringer med at arbejde med evidens i forskellige kontekster, hvor beslutningstagere, fagpersoner, borgere og patienter samarbejder.

Christina Bjørk Petersen, Anders Blædel  Gottlieb Hansen, Ole Nørgaard m.fl.

   
12:00 Frokostpause