Du er her:     >     
Overskrift:
DSFF: Udfas tobak i Danmark før 2030
Indhold:

Danmark bør gøre til officielt mål at mindske andelen af dagligrygere til max. 5 procent før 2030. Det er hovedbudskabet i et nyt udspil fra Dansk Selskab for Folkesundhed.

Udspillet nævner en lang række virkemidler, som politikerne kan vælge imellem for at nå målet. Anbefalingen er ikke at forsøge at omvende voksne rygere, men at satse på  1) børn og unge, 2) rygere, der selv ønsker at stoppe, og 3) patienter med tobaksrelaterede diagnoser.

Selskabet vurderer, at der vil kunne skabes bred opbakning i befolkningen. Andre lande har vist, at et langsigtet mål om udfasning kan fremme den udvikling, som de fleste ønsker, hvis den monitoreres og følges op.

DSFF vil i de kommende dage præsentere sit udspil for Sundhedsministeren og Folketingets sundhedsordførere, kommuner, medier og nogle hundrede særligt interesserede. "Herefter håber vi i første omgang på masser af dialog - og også gerne skarp debat," siger selskabets formand Maja Bertram.


Læs udspillet og Klædt på til debatten?

Fraktioner

FFSV- Foreningen for Folkesundhedsvidenskab

 

DASAMS - Dansk Samfundsmedicinsk Selskab

 

DSfB- Dansk Selskab for Børnesundhed

Folkesundhedsdage

Konferencen Folkesundhedsdage er der hvor vi fortæller det nyeste om forebyggelse og folkesundhed i Danmark og på verdensplan.

Læs mere her...

Følg os på
facebooktwitter

Administration

 

Dansk Selskab
for Folkesundhed

Svenstrupvænget 5 E,

5260 Odense S

administration@dsff.dk

Tel. 2290 5473

 

Administrationen varetages i fritiden hvorfor 

telefoniske henvendelser først kan forventes

besvaret udenfor dagarbejdstiden. 

© 2016 Powered by WebDesignCenter