Du er her:     >     
Navn:

Når følelser og mavefornemmelser erstatter fakta og ekspertise

Arr:
Arrangør:
DSFF
DatoVisning:
24. september 2018
Tekst:
Det postfaktuelle samfund deler vandene mellem dem, der ser sandheden drukne i spin, konspirationsteorier, infostorme og falske nyheder og dem, der hilser tendensen velkommen som et nyt digitalt demokrati. Selv om forskere og myndigheder stiller viden og information til rådighed for borgere og medier, resulterer det ikke altid i mere oplyste dialogprocesser. Med væksten i spin, blogs og kommentatorer bliver meninger og følelser i mange tilfælde fremhævet på bekostning af viden og kendsgerninger. Den historiske skepsis overfor HPV-vaccinen, stigende mistillid til lægers viden om sundhed og diskussionen om medicinsk cannabis vidner om, at de traditionelle kommunikationsveje er udfordrede. I dette oplæg ser David Budtz Pedersen nærmere på, hvordan fakta og kendsgerninger kan formidles på en effektiv og tillidsfuld måde.


David Budtz Pedersen er professor mso på Aalborg Universitet. Han er medgrundlægger af forskningscenteret Humanomics Research Centre. Blandt hans bøger er ”Kampen om disciplinerne” (2015), ”Kortlægning af dansk humanistisk forskning” (2016), ”Mapping Frontier Research in Humanities” (2017) og “Kampen om mennesket” (2018. 


Kommende aktiviteter
Bliv medlem af DSFF

for 1,37 kr. om dagen kan du få indflydelse på selskabets aktiviteter for at fremme folkesundheden!

Se aktuelle stillingsopslag
Fraktioner

FFSV- Foreningen for Folkesundhedsvidenskab

 

DASAMS - Dansk Samfundsmedicinsk Selskab

 

DSfB- Dansk Selskab for Børnesundhed

Folkesundhedsdage

Konferencen Folkesundhedsdage er der hvor vi fortæller det nyeste om forebyggelse og folkesundhed i Danmark og på verdensplan.

Læs mere her...

Følg os på
facebooktwitter

Administration

 

Dansk Selskab
for Folkesundhed

Svenstrupvænget 5 E,

5260 Odense S

administration@dsff.dk

Tel. 2290 5473

 

Administrationen varetages i fritiden hvorfor 

telefoniske henvendelser først kan forventes

besvaret udenfor dagarbejdstiden. 

© 2016 Powered by WebDesignCenter