Du er her:     >     
Fra barometer til GPS_topus

Fra Barometer til GPS

DSFFs bestyrelse har nu i flere år arbejdet med emner, hvor medlemmernes forskellige kompetencer og holdninger kan komme i spil. Det første håndgribelige resultat er rapporten ”Udfas tobak” 


Da bestyrelsen betragter arbejdet som en slags ”flagskibsprojekt”, har der løbende været debat blandt alle bestyrelsesmedlemmer og medlemmer af de stående udvalg om, hvad ”barnet” skal hedde.


Det første navn var Folkesundhedskompasset, hvor vi på Folkesundhedsdage i 2015 fik deltagernes inputs til, hvordan kursen skulle lægges. Derefter blev det til Folkesundhedsbarometret, og sådan udkom ”Udfas tobak”.


Følelsen er dog stadig, at hverken kompas eller barometer afspejler den dynamik, som resultatet skal vise. Vi vil gerne være vejvisere, men det skal ikke være den vej, vinden blæser, eller afhængigt af det øjeblikkelige lufttryk. Vore produkter skal hvile på solide datagrundlag og gerne kunne anvise flere forskellige veje til det ønskede mål.


Derfor vender vi os nu mod GPS’en. Den arbejder på grundlag af store mængder kortdata og kan – ud fra vore ønsker – vise forskellige veje til målet - den smukke rute, den hurtigste rute eller den mest økonomiske rute. Desuden kan bogstaverne stå for God Praksis i Sundhed.


Nu hedder det altså ”GPS for Folkesundhed”. Arbejdet med næste projekt er i fuld gang. Vi fokuserer denne gang på mental sundhed med fokus på ensomhed. Der har været arbejdet i ekspertgrupper, og den bredere medlemsinddragelse vil blive meldt ud i starten af det nye år.


Fraktioner

FFSV- Foreningen for Folkesundhedsvidenskab

 

DASAMS - Dansk Samfundsmedicinsk Selskab

 

DSfB- Dansk Selskab for Børnesundhed

Folkesundhedsdage

Konferencen Folkesundhedsdage er der hvor vi fortæller det nyeste om forebyggelse og folkesundhed i Danmark og på verdensplan.

Læs mere her...

Følg os på
facebook

Administration

 

Dansk Selskab
for Folkesundhed

Svenstrupvænget 5 E,

5260 Odense S

administration@dsff.dk

Tel. 2290 5473

 

Administrationen varetages i fritiden hvorfor 

telefoniske henvendelser først kan forventes

besvaret udenfor dagarbejdstiden. 

© 2016 Powered by WebDesignCenter